Mathilda rekommenderar Precious

Filmen utspelar sig 1987 i Harlem, New York där Claireece "Precious" Jones (Gabourey Sidibe) bor i en lägenhet med sin mamma Mary (Mo'Nique). Precious är 16 år gammal, kraftigt överviktig och kan varken läsa eller skriva. Mary, som nästan aldrig lämnar lägenheten utan lever på socialbidrag, utsätter Precious för ständiga fysiska, psykiska och sexuella övergrepp. Det visar sig snart att Precious flera år tidigare blivit våldtagen av sin egen far och fått dottern "Mongo", som lider av Downs syndrom. "Mongo" bor hos Precious mormor, då Precious är oförmögen att sköta henne.

När det kommer fram att Precious är gravid med ett andra barn, blir hon avstängd från sin skola. Rektorn arrangerar dock så att hon kan få gå i en specialskola, där den radikala och beslutsamma läraren Blue Rain (Paula Patton) stöttar henne och så småningom lär Precious att läsa och skriva.


Jag säger bara fyfan.. Filmen är hemsk men det är faktiskt folk som har det så. Jag tycker verkligen att det är en film som ska ses!

Kommentarer
Postat av: sofia

din övergivna-platser-bild kom med bland de 10 som "vann" :D tänkte bara säga de, för du hade inte skrivit de, visste inte om du visste :D kolla mailen! :D

2010-09-22 @ 16:07:31
URL: http://fiiiyah.blogg.se/

Lämna din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback